Adama van Scheltemastraat 1 | Krimpen aan de Lek

KATTEN TRIMMEN

Ook katten komen geregeld bij ons in de trimsalon. De meeste voor een kambeurt. Maar het gebeurt ook vaak dat ze komen, omdat ze in de klit zitten. Dan is het voor de eigenaar, om wat voor reden dan ook, niet mogelijk geweest om de kat goed en regelmatig te kammen.

De meeste katten die in de trimsalon komen, zijn halflang- of langharige katten, zoals Perzen, Maine Coons en Noorse Boskatten. Een enkele keer komt er een kortharige kat. Dit zijn meestal oudere katten die zichzelf niet meer goed kunnen verzorgen, waardoor de vacht ook kan gaan vervilten.

Uw eigen kat

Het is belangrijk om katten al van jongs af aan te laten wennen aan het borstelen en kammen. Hoe jonger uw kat is en met het borstelen vertrouwd raakt, hoe makkelijker hij dit de rest van zijn leven toe zal laten. De vacht kan het beste met een universeel borsteltje en een kam onderhouden worden. Begin met elke dag de kat even te borstelen, zodat hij eraan gaat wennen.

Geen enkele kat vind het fijn om de achterhand te laten borstelen, maar ook deze moet gedaan worden. Plekken waar snel klitten ontstaan zijn; oksels, achterkant van de achterpoten (broek), onder de buik en achter de oren. Werk met een vast patroon, zodat u geen van deze plekken overslaat.

Mocht het om een of andere reden niet lukken om goed te borstelen en komen er klitten in, vraag dan op tijd hulp bij een trimsalon. Wij kunnen beter een klein knoopje verwijderen dan dat u wacht tot de vacht al compleet vervilt is. Een knoopje verwijderen is veel sneller gedaan dan een compleet vervilte kat te behandelen, dit is ook veel malen aangenamer voor uw kat!

Voorkomen is beter dan genezen. Vooral in de winter komen er gauw klitten, omdat ze ca. november-december gaan verharen. Dit is ook een natte periode waardoor het wol in de vacht gaat klitten.

Katten gaan bij mij niet onder narcose. In een vreemde omgeving laten ze zich meestal beter behandelen dan thuis. Ook dat een vreemde ze onder handen neemt, brengt ze vaak genoeg onder de indruk, zodat ze zich goed laten behandelen.

Er zijn gelukkig steeds meer mensen die heel regelmatig met de kat naar een trimsalon komen om hem klitvrij te houden. Dat varieert van 1x per maand tot 1x per kwartaal, geheel afhankelijk van hoe de kat zich thuis laat kammen.

Ook komen er katten helaas maar 1 of 2 keer per jaar, volledig vervilt. Hierbij is vaak helaas geen andere keuze dan het in zijn geheel te scheren. Dit is zeer risicovol, omdat je met scheren zeer snel in het vel kan komen. Ook is scheren zeer slecht voor de vacht, deze wordt nog wolliger waardoor het nog sneller gaat klitten.

Kom liever op tijd, wanneer er wat knoopjes zijn ontstaan. Deze zijn makkelijker te verwijderen, de kat kan daardoor sneller weer gaan en zal het hierdoor ook minder erg vinden.

MAAK EEN AFSPRAAK >>>

MISSCHIEN VIND JE DIT OOK INTERESSANT…

Wat is trimmen?

Uw pup in de salon

Vlooien