Adama van Scheltemastraat 1 | Krimpen aan de Lek
UW PUP IN DE SALON
OVER HET KNUFFEL-KWARTIERTJE & TRIMMEN

Wanneer u uw pup in huis krijgt, moet iedereen natuurlijk even wennen. Maar al snel moet u  aan de slag met de opvoeding; zindelijk maken, nieuwe geluiden ervaren, nieuwe mensen leren kennen, andere honden… Ook de vachtverzorging is een groot onderdeel van de opvoeding.

Wij trimsters zijn vachtspecialisten en opgeleid om van alle vachtsoorten te weten wat de benodigde vachtverzorging is. Ook kunnen wij u helpen in het socialiseren van de hond betreft vachtverzorging. In de trimsalon beginnen we daarom het liefst zo vroeg mogelijk al een pup gewend te maken aan de trimbeurt. Al vanaf 8 weken is uw pup van harte welkom om te komen “snuffelen”.

Snuffel- kwartiertje

Bij het snuffel- kwartiertje komt u gewoon even gezellig langs met uw pup en laten we hem of haar even kennismaken met de salon. Hij/Zij mag uiteraard eerst alles besnuffelen wat er te snuffelen valt, er zijn natuurlijk genoeg interessante geurtjes. Na wat lekkers gehad te hebben, mag hij/zij op de grote tafel. Hier wordt er gekeken naar de vacht (tussen het knuffelen door) en welke verzorging voor deze het beste is. U mag er uiteraard bij blijven en tussendoor mag u alle vragen stellen die u heeft.  Omdat puppies altijd hele scherpe nagels hebben, worden deze gelijk geknipt. Indien nodig en gewenst worden de oogjes ook alvast vrij geknipt. Na een lekkere beloning gaat u dan weer met een blije pup naar huis.

Deze eerste kennismaking met de salon is mogelijk voor pups met een leeftijd vanaf 8 weken

Puppy- trim

Als het goed is bent u thuis al aan de slag gegaan met het oefenen van het borstelen (en de overige opvoeding uiteraard).  Mocht dit nog niet helemaal goed gaan, geef het dan aan wanneer u weer komt, wij trimsters kunnen u handige tips meegeven.

Wanneer de pup voor de eerste puppy- trim komt, mag hij/zij weer lekker rondsnuffelen en krijgt wat lekkers. Dan gaat de pup in het grote bad. Na het wennen van het geluid van het water, wordt hij/zij lekker gewassen. Na het wassen komt het drogen/föhnen. Dit alles wordt rustig gedaan, zodat de pup rustig kan wennen aan alle nieuwe ervaringen. Eenmaal droog en uitgeborsteld, worden de nagels nog eens geknipt, eventueel oogjes vrij geknipt en zit het erop!

De pup zal uitgeteld zijn van alle nieuwe ervaringen en thuis heerlijk slapen.

Vanaf de leeftijd van 10 weken is uw pup welkom voor een puppy-trim.
We plannen de eerste volledige trimbeurt vanaf de leeftijd van 16 weken. Uw pup weet inmiddels al wat een trimsalon inhoud. U als puppybaas hebt natuurlijk thuis al flink geoefend met kammen en alle tips die we gegeven hebben en daardoor wordt uw pup zijn/haar eerste echte trimbeurt ook een succes! Zodra u de pup komt brengen nemen wij de vachtconditie nog even met u door. We overleggen in welk model u de hond wil en wat mogelijk is. Hierna mag uw pup gezellig bij ons blijven en bellen wij u zodra de trimbeurt erop zit.

De vachtverzorging van uw pup is geen luxe, maar een noodzaak! Vervilte vachten geven gezondheidsproblemen zoals huidonstekingen, overmatige jeuk enz, enz. Daarom is het nodig om zodra uw pup bij u komt wonen te beginnen met het aanleren van de vachtverzorging.

Voor in principe alle honden, rassen en kruisingen, kort- of lang harige, is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden.

Benieuwd hoe zo’n puppy-trim eruit ziet? Bekijk de video!

Misschien vind je dit ook interessant…

MAAK EEN AFSPRAAK >>>

Misschien vind je dit ook interessant…